jueves, 29 de septiembre de 2016


¿Què és la XTEC?

La Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya és una xarxa telemàtica pública a l'abast de tots els centres educatius d'infantil, primària i secundària.

En aquesta xarxa hi trobem diferents eines pedagògiques a les quals poden accedir tant docents, alumnes, com qualsevol altre membre de la comunitat educativa. 

¿Quines aplicacions té en relació a l'Educació infantil?

Pel que fa a l'etapa educativa que més ens interessa, cal destacar que dins la XTEC podem trobar diferents apartats que es centren en l'etapa educativa de 0 a 6 anys.

D'una banda els docents o futurs docents tenen a la seva disposició el currículum i la normativa vigent que cal seguir, a més de diferents orientacions i experiències que comparteixen altres centres i docents. Cal destacar també l'apartat adreçat a la formació continuada del professorat, on tots els docents disposen de la informació necessària per tal d'adquirir-la. 

D'altra banda des de la XTEC tenim accés a diferents recursos i projectes en xarxa que poden ser molt útils per treballar amb infants tant a l'aula com a la pròpia llar. Les activitats que s'engloben dins d'aquests apartats van des de jocs en xarxa fins a projectes en els quals hi poden col·laborar diferents centres per tal que l'aprenentatge sigui més enriquidor. 



CAL DESTACAR l'enllaç que des de la XTEC es fa a la pàgina web edu365.cat, on els infants tenen al seu abast diferents jocs i activitats (música, anglès, matemàtiques, dibuix, ...) amb els quals aprendran de manera lúdica.